alaska-to-argentina.reismee.nl

Gone Fishing

De kop is er eraf. De eerste week zit er alweer op. Het was een week waarin we belanden, belaadden en beleefden. Na onze aankomst en kennismaking in Vancouver, British Columbia, stond de afgelopen week in het teken van onze belangrijkste missie van de eerste paar maanden. De aankoop van ons huis (we zijn immers dakloos): een camperbusje. Vanuit Nederland hadden we al contact gezocht met een lokale dealer en een aanbetaling gedaan voor een Chevy Campervan uit 1982. Een karakteristieke beigebruine bus met rode strepen en op de achterzijde de belettering ‘Gone Fishing’. Beetje spannend, want geheel op basis van het internet en enkele telefoongesprekken. Het ding dus nooit in het echt gezien laat staan een proefrit ervaren.

Na een dag van acclimatiseren en jetlaggen zitten we op maandagochtend dus toch wel wat zenuwachtig in de skytrain naar de buitenwijken van Vancouver. Aangekomen bij de auto dealer staat de stoere Chevy gepoetst en wel op ons te wachten: hij ziet er bovenverwachting mooi uit, nog beter dan op de foto’s! Nergens roest, geen deuken of schrammen, nieuwe banden, keiharde bodem, een netjes draaiende motor, en voorzien van een onafhankelijke keuring. Bovendien heeft de robuuste camper stuurbekrachtiging, cruise control en krijgen we er een gratis lidmaatschap bij van de Noord-Amerikaanse ANWB voor pech onderweg. We doen het, formaliseren de deal en lopen nog een rondje. Ja, het is hem echt!

Dan is het nog wachten op de verzekeringsagent voor de laatste cruciale formaliteiten. Maar die komt helaas niet opdagen. Vervelend. Want zonder verzekering krijgen we geen nummerplaten en mogen we de weg niet op. Na een uur wachten is hij er nog steeds niet… Nog maar een beker slechte automaatkoffie. Een medewerker besluit koeken uit te delen. De keet van onze auto dealer begint zomaar in eens gezellig te worden. Koek metkoffie! We blijven wachten en bellen nog een keer… Even later zitten we gelukkig alsnog met Randy van Maxxam Insurance aan tafel voor de registratie en de verzekeringen. Als er een nummerplaat uit zijn aktetas verschijnt kijken we elkaar aan. We did it!! 191 XFJ!!

De dagen daarna hebben we veel geregeld en vooral veel gekocht. Van shopstrip naar RV-shop en weer terug voor allerlei safety checks, inboedel, campingspullen, etenswaren etcetera. Erg efficiënt zijn we niet als we om de haverklap weer iets bedenken en weer op weg moeten naar de Wall Mart, Canadian Tires, Safeways, Homesavers, Homeoutfitters, Winners, KMS Tools en nog andere winkelketens in de weinig aanlokkelijke en regenachtige suburb Langley.

Na woensdag hebben we het gevoel eindelijk te zijn geland en voldoende te zijn beladen voor onze trip naar het verre noorden: Alaska. Maar de komende dagen gaan we eerst uitrusten en onze uitrusting testen. De Chevy suist over de weg, de stad ligt achter ons en even later zitten we op de ferry naar Vancouver Island. Gone Fishing met onze camperbus…

PS: we hebben nu al veel bekijks en zelfs al een enthousiastepotentiële koper voor in het najaar...

Reacties

Reacties

Harold

Klinkt goed! Hier met spanning de verkiezingsuitslag aan het afwachten. Geniet van de vakantie en ben benieuwd naar de volgende verhalen.

Groet,
Harold

Lotte

Prachtig! Zelfs door hier naar de foto's te kijken geeft een warm gevoel. Wat onwijs fijn dat de bus zo goed is! En ach... efficient zijn is dit jaar ook helemaal niet nodig! ;-) Dikke kus!

ps. De uitslag is bekend (nog niet def.). Onze stemmen hebben geholpen, verder is het een wereld van uitersten... http://indebuurt.trouw.nl/uitslagen_verkiezingen.html#artikel

Martine

Wauw wat een verhaal! Fijn dat alles in orde is met de bus. Geniet nog even van Vancouver Island voor het Alaska avontuur begint! Liefs, MdB

PS: Wij vliegen morgen naar Zweden om onze Chevy op te halen!

Joost

Ha Lucas en Arjen,

Gave camper! Ziet er echt heel stoer en Amerikaans uit zo! Lijkt me ook heerlijk om in te rijden! Mooie Canadese natuur ook al op de foto. Lekker hoor! Kort nieuws van hier: sinds 4 juni sleutel van ons nieuwe huis. Dennis vader is al druk bezig. We kunnen niet wachten tot we erin kunnen!

Groetjes!
Joost

Martijn & Suzanne

Ha beiden! Wat een mooi verhaal. Kan me ook zo goed voorstellen hoe gaaf het was toen jullie je kentekenen ontvingen..191 XFJ mooie combinatie. Jullie zullen vast een enorme band krijgen met jullie huisje op wielen...wordt nog moeilijk komend najaar om er weer afstand van te doen! We denken veel aan jullie! Hugs.

Ies

Heye Globetrotters,
De kop is er af en die brute Van doet het.
Fraai verhaal.
Dat smaakt naar véél meer.
Enjoy

Monique van Bohemen

Uitrusten!!! Kom op, weet hoe kort een jaar is!! Moeder Ria geeft jullie toch echt géén dag langer!
Ga direct wat beleven, zorg dat wij stinkend jaloers zijn op die wilde indianen verhalen, .....Ik wacht op mail!! Xje Monique

hey reizigers

leuk dat het nu echt begonnen is, geniet ervan. groetjes van de andere kant van de planeet (maleisie)
ed

Maja Cadra

I am sitting here copy-pasting from your last Environmental Review document into my new startnotitie and I've thought "hmmmm, I wonder what's he doing now?" and have gone to your blog...
Love the car! I was practicing my driving on long road trips back in 1991-92 on just such a wen hahahaha! love the arm chair - only in the US can you get such a comfort on wheels :)

Dave en Anita

Hallo mannen, wat een fijne verhalen en coole foto's! Die Chevvy lijkt echt te gek! ;-) Die foto ook met great looks van de donkerbruine stoelen. En is het ribstof? Valt te overwegen om 'm te exporteren! ;-) Benieuwd waar jullie inmiddels uithangen. Jee, hoe zou het voelen... super blij voor julie! Hier herstellende van wat buikgriep, maar verder alles goed. De zomer probeert door te breken, maar dat lijkt nog lastig. En die Wilders hè, met de VVD dé winnaar van de verkiezingen. Wachten op de definitieve uitslag a.s. dinsdag. Formeren lijkt lastig. We houden jullie op de hoogte van de perikelen hier. Ach, lekker belangrijk ook. Jullie maken de reis van je leven! Enjoy en veel liefs uit Lemelerveld

Jeroen

Ha Lukas,

Het avontuur is dus echt begonnen! Wat een bijzonder gevoel moet dat zijn: op weg naar Alaska, maar zonder echt tijdschema. Mmmh. Hoezo jaloers?

Jeroen

P.S. Vandaag nog uitgebreid over je rapport van Krimp en Mobiliteit gehad. Hadden onze VROM collega's nog helemaal niet gelezen!!!

Karen

Dag lieve schatten,

Wat een ontzettend leuke foto's en een gave camper. Ziet er heerlijk uit! Geniet, X

Jet en Ray

Hallo lieve mensen,
Wat een mooie camper, en wat leuk hoe jullie je dagboek schrijven de andere details hoor ik nog wel van Arjen..... Papa en Mama will;en graag met jullie skypen want ze gaan maandag op vakantie. Hierv is alles goed, lekker weer, hoop dat jullie blijven genieten van jullie mooie reis.
Dikke kussen Jet en Ray en de kids

Ashwien

Leuk om te lezen; enjoy en probeer idd niet al te efficient te zijn! ;-) Ik mail je binnenkort over verdere ontwikkelingen hier zu Hause!
Liefs-Ash en Mark.

James

Hey!!! What a good start. Coffee and cake at the car dealership. What next? A cheeky glass of wine at the post office?

Google translator seems to be working well on this page, so I'm able to picture the two of you on a shopping spree in Vancouver with your campervan.

Hope you see some whales and eagles from the island.
love, J

Job en Jolise

Hallo Arjen en Lucas,

Via google zijn we op jullie weblog terecht gekomen en deze met veel plezier gelezen. Wij hebben namelijk ditzelfde reisplan.. Volgend jaar juni willen we vertrekken en trekken er ook ongeveer een jaar voor uit. Jullie verhalen geven ons alvast iets om bij weg te dromen. Misschien hebben jullie nog tips voor ons? Een aanbeveling w.b. het kopen (en verkopen!) van een auto in Canada bijvoorbeeld? Bijzondere plekken die we niet mogen overslaan etc. etc.

Groetjes Job en Jolise
jolisestol@gmail.com

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!